Koopgids voor de juiste autotransporter

Ben jij op zoek naar een autotransporter? Dan is het zaak om er eentje te vinden die voldoet aan al jouw wensen. Anders is het immers zonde van je geld. Maar hoe vind je de perfecte autotransporter? In deze blog vind je een koopgids hiervoor. Op deze manier weet je straks zeker dat je de ideale autotransporter tegenkomt.

autotransporter

De vracht die je wilt vervoeren

In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de vracht die je door middel van een autotransporter aanhanger vervoert. Voor iedereen is deze vracht namelijk anders. Daardoor zijn de eigenschappen die je nodig hebt ook verschillend. Wil jij bijvoorbeeld raceauto’s vervoeren? Dan is het slimmer om voor een gesloten autotransporter te kiezen. Dit beperkt de kans op schade of zelfs diefstal. Met sloopauto’s of bolides van een laag budget kun je echter gewoon voor een open aanhanger kiezen.

De grootte van de auto transporter

Tevens is de grootte van de autotransporter een factor om rekening mee te houden. Je wilt immers dat de vracht altijd vervoerd kan worden en het niet te groot is om op een autotransporter te zetten. Daarom is het goed om van tevoren te onderzoeken welke vracht je wilt vervoeren en wat de vereiste afmetingen zijn van de transporter. Op deze manier weet je immers zeker dat alles goed gaat. Daarbij is het slimmer om voor een te grote autotransporter te kiezen dan eentje dat te klein is. Zo heb je immers meer spelingsruimte voor jezelf gecreëerd. Bij HAPERT zijn ze gespecialiseerd in kleine aanhangwagens voor het transporteren van auto’s.

Het gewicht van de autotransporter

Tot slot speelt het gewicht ook een belangrijke rol in het bepalen van welke autotransporter je wilt halen. Wees je hier goed bewust van wanneer je op zoek gaat naar deze transporters. Let daarbij niet alleen op het brutogewicht, maar ook het nettogewicht. Daarnaast moet je ook goed beseffen dat bij een totaalgewicht dat boven de 3500kg uitkomt je een speciaal rijbewijs nodig hebt. Vermijd problemen met de lokale autoriteiten door al je papierwerk dus goed in orde te hebben. Zo kom je in ieder geval op dit vlak niet voor negatieve verrassingen te zijn.