Luchtfilter van je motor vervangen: zo doe je dat!

Het ​​luchtfilter van je motor is een essentieel onderdeel van je voertuig. Hoewel dit vaak over het hoofd wordt gezien, is dit zeker het geval. Daardoor weet men vaak niet hoe je het luchtfilter precies vervangt. Beschik jij ook niet over deze kennis? Dan is het tijd om deze te vergaren. Maar hoe lukt dit precies? In deze blog ontdek je belangrijke informatie om dit voor elkaar te krijgen. Op deze manier vervang je voortaan zelf het luchtfilter van je motor probleemloos.

luchtfilter motor vervangen

Wanneer het luchtfilter vervangen dient te worden

Je hebt twee situaties waarbij het vervangen van het luchtfilter een vereiste is geworden. In de eerste plaats dient dit te gebeuren wanneer het filter verstopt is geraakt. Daardoor komt er namelijk te weinig lucht binnen en heb je niets meer aan het filter. De andere situatie is wanneer het luchtfilter gescheurd is. Als gevolg hiervan komt er juist te veel lucht binnen, waardoor de verbranding minder efficiënt verloopt.

Hoe je het luchtfilter van je motorfiets vervangt

Het luchtfilter vervangen doe je door de handleiding van je motorfiets door te nemen en de onderdelen waarin het luchtfilter zich bevindt te demonteren. Haal vervolgens het luchtfilter weg. Vervolgens zet je op een nauwkeurige wijze het nieuwe luchtfilter op de motor, waarbij hij recht en vast zit. Daarna wordt het tijd om weer aan de slag te gaan met het monteren van de motor. Wees hierbij extra voorzichtig zodat het luchtfilter niet beschadigd raakt.

Waar kun je een vervangende luchtfilter kopen?

Tot slot is het zaak om een vervangende luchtfilter in huis te hebben. Anders heb je immers niets om het oude luchtfilter van je motor te vervangen. Maar waar kom je deze vervangende luchtfilters nou precies tegen? Er zijn vele plekken waar je gelukkig terechtkunt. Denk dan met name aan webshops. Deze zijn namelijk een stuk goedkoper over het algemeen vergeleken met fysieke winkels. Ook is de kans groot dat je bijvoorbeeld op de webshop van Boonstra Parts het specifieke luchtfilter tegenkomt waarnaar je op zoek bent. Zo is dit proces relatief gemakkelijk geworden om uit te voeren.