Tips om je camper goed te onderhouden

Is een camper huren iets wat je overweegt om te doen? Wanneer je voor een langere periode een camper huurt of hebt, is het zaak om het goed te onderhouden. Anders kan dit je namelijk wat problemen gedurende of na afloop van de rit opleveren. Weet jij echter niet zoveel af over het onderhouden van campers? In deze blog ben je dan op de juiste plek beland. Je vindt hier namelijk enkele tips om een camper goed te onderhouden. Op deze manier weet je zeker dat alles goed afloopt

Tip: door een camper te huren heb je nooit geen omkijken naar het onderhoud. Een camper huren in de Achterhoek is bijvoorbeeld een goede keuze.

camper onderhouden

Reinig je interieur een keertje grondig

In de eerste plaats is het handig om het interieur van je camper een keertje grondig te reinigen. Bij het onderhoud van een camper denk je wellicht niet meteen aan hygiëne. Maar besef je dat je veel tijd in een camper spendeert. Daardoor wil je zeker van zijn dat alles schoon is. Dit geldt met name voor het interieur. Wees dan ook slim en koop schoonmaakmiddelen om het interieur in ieder geval eens in de 6 maanden goed te reinigen.

Zorg dat de koelkast en badkamer schoon zijn

Ten tweede is het zaak om je koelkast en badkamer goed schoon te maken. De badkamer van een camper is namelijk een plek waar schimmel zich snel kan vormen als het niet goed schoon wordt gehouden. Tevens kunnen haren bijvoorbeeld het afvoerputje blokkeren. Ook in de koelkast wil je dat alles schoon blijft. Hier ligt immers je eten. Vaak kost het niet eens zoveel tijd om de koelkast van een camper schoon te maken. Vergeet dan ook zeker niet om dit te doen.

Check de bandenspanning

Tot slot is het van groot belang om de bandenspanning te bekijken van je camper. Deze dien je namelijk frequent te onderhouden. Anders kan de camper namelijk schade oplopen, en je wilt zeker niet dat dit gebeurt. Check daarom hoe je de bandenspanning kunt controleren en doe het voordat je vertrekt. Daardoor weet je binnen mum van tijd hoe het zit met de bandenspanning.

Heb je nog geen camper en zoek je naar een goed onderhouden occasion? Kijk dan eens op de site Oortgiese-Campers.nl voor een actueel aanbod van tweedehands campers.